TEHNIČKA ZAŠTITA

Projektiranje, montaža i održavanje sustava tehničke zaštite

Video nadzor

Video nadzor

Protuprovala

Protuprovala

Vatrodojava

Vatrodojava

Kontrola pristupa

Kontrola pristupa

Kamera

Video nadzor

Video nadzor, je danas jedna od najpopularnijih mjera tehničke zaštite. Upotreba video nadzora smanjuje broj provala, krađa i vandalizama do 80%. To je jednokratna investicija koja dugoročno smanjuje troškove i u konačnici štedi novac. Primjena video nadzora je široka. Koristi se u stambenim zgradama gdje smanjujete različite oblike vandalizama, u poslovnim prostorima smanjuje broj krađa, te u ugostiteljskim objektima pomaže u kontroli rada osoblja i smanjuje broj manipulacija na blagajnama. Zahvaljujući sveprisutnosti Interneta, danas se nadzor vaših objekata može bez problema vršiti sa svake lokacije na svijetu pomoću jednostavnih besplatnih mobilnih aplikacija. Naši licencirani instalateri će rado doći do vas i pomoći vam odabrati optimalno rješenje, te vam pružiti brzu i kvalitetnu uslugu. Kao garanciju kvalitete, pružit ćemo vam dvogodišnje jamstvo na opremu i naše radove.

Prikaz podataka
Odaberite video nadzor koji će odgovarati vašim potrebama
Pokušajte odgovoriti na slijedeće
Kakav sustav video nadzora trebate
Video nadzor

„Gruba podjela vrste video nadzora se dijeli na analogne i digitalne sustave. Analogni sustavi su starija generacija sustava, jednostavni za montažu i podešavanje. Pristupačne cijene ali sa ograničenim funkcijama. Zadovoljavaju kućne i potrebe ne zahtjevnih korisnika. Digitalni sustavi su nova generacija sustava video nadzora, bolje kvalitete prikaza, sa naprednim mogućnostima, nešto veće cijene koje će zadovoljiti kompleksne zahtjeve prikaza i pregleda snimke. Danas su analogni sustavi gotovo u potpunosti zamijenjeni tkz. „HD analog“ sustavima. Tu se radi o sustavima koji i dalje koriste koaksijalne kabele za povezivanje ali pružaju sliku visoke rezolucije. Samim tim dobra opcija za nadogradnju postojećih analognih sustava. Osim toga su dobrim odnosom cijene i kvalitete prihvatljiva opcija za manje stambene ili ugostiteljske objekte te rezidencijalne korisnike.

Koliki prostor nadziranja trebate

Širina i udaljenost scene koju nadzirete određuje koliki broj kamera i sa kojom vrstom objektiva trebate. Širi kut objektiva će smanjiti broj potrebnih kamera ali će se izgubiti detalji. U slučaju kada ti detalji nisu neophodni za vaše potrebe, opravdano je izabrati kamere sa širokim kutom gledanja.

Dali je potrebna kamera velike rezolucije

U pravilu, što je veća rezolucija, veća je i kvaliteta slike i uočavanje detalja. Također, treba voditi računa da veća rezolucija kamere zahtijeva i veći prostor za pohranu (hard disk). Ne bi trebalo razmatrati kamere ispod rezolucije 1080p.

Noćno snimanje

Ukoliko imate potrebu za noćnim snimanjem a nemate dovoljnu razinu osvjetljenja na potrebnoj sceni, trebate odabrati kamere sa infra crvenim osvjetljenjem (IR). Današnje kamere većinom posjeduju IR i trebate voditi računa samo o dometu IR osvjetljenja.

Oblik kamere

Postoje dva osnovna oblika kamere, „dome“ (polukugla) i „bullet“(standardna). Novije verzije su u oba slučaja namijenjene i za vanjsku montažu te samo trebate voditi računa o tipu montaže, „dome“ je pogodnija za montažu na strop i potencijalnom provalniku je teže odrediti u kojem smjeru kamera nadzire. „Bullet“ kamera je vidljivija i jasno upozorava da se štićeni prostor snima. Karakteristike kamera su istovjetne, razlika je samo u izvedbi kućišta.

Žična ili bežična kamera

Postoje verzije kada kameru spajamo „žicom“ ili bežične verzije. Bežična kamera se koristi kada je izvedba instalacije nezgodna ali u tom slučaju trebate voditi računa da na samom mjestu montaže kamere trebate imati izvor napajanja za samu kameru.

Pristup sustavu video nadzora sa mobilnim uređajem

Današnja tehnologija i u standardnim izvedbama omogućuje pristup sustavu, kako samo promatranje tako i pregled video zapisa, putem mobilnih uređaja. Trebate voditi računa da imate zakupljen internetski pristup, najbolje „flat rate“. Propusnost internetskog pristupa određuje i kvalitetu i brzinu prikaza u slučaju pregleda na mobilnom uređaju.

Kontakt

SKENER d.o.o.
21000 Split
Šibenska 21
Hrvatska

+385 (0)21 771 299
info@skener.hr

Kontaktirajte nas

PORUKA